Ga naar Content

Kira Toussaint Europees kampioen op 50 meter rugslag

Zwemster Kira Toussaint heeft goud gepakt bij het EK in Boedapest. Op de 50 meter rugslag tikte ze aan na 27,36 seconden en daarmee was ze 0,10 sneller dan Kathleen Dawson. Het is de eerste individuele kampioenschapsmedaille voor Toussaint op de langebaan.

Maaike de Waard en Kira Toussaint (r) met hun medailles - Foto: Orange Pictures / Marcel ter Bals

De Assendelftse begon goed en had halverwege een behoorlijke voorsprong. In het tweede deel kwam Dawson nog dichtbij, maar Toussaint tikte duidelijk als eerste aan. Landgenote Maaike de Waard pakte het brons met een tijd van 27,74 seconden.

Toussaint komt dit EK ook nog in actie op de 100 meter rugslag. Maandag wist de geboren Amstelveense met de estafetteploeg zilver te veroveren op de 4x100 meter vrije slag.

Kamminga naar finale

Ook Amsterdammer Arno Kamminga doet het goed in Boedapest. Hij plaatste zich voor de finale van de 200 meter schoolslag. Met 2.08,31 zwom Kamminga de vierde tijd. Landgenoot Caspar Corbeau zwemt morgen ook de finale.

Gisteren pakte Kamminga nog zilver op de 100 meter schoolslag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]