Ga naar Content

Hilversum krijgt 5 miljoen voor grote metamorfose van stationsgebied

Hilversum krijgt 5 miljoen euro subsidie van de provincie voor de plannen om het stationsgebied op te knappen. Dat heeft de provincie vandaag besloten.

Foto: NH Nieuws

Hilversum heeft zelf om het geld gevraagd om de grote opknapbeurt van het stationsgebied te kunnen bekostigen. Het stationsgebied staat een grote metamorfose te wachten met onder meer woningbouw, maar ook groen en terrassen.

Hilversum heeft het plan om ongeveer 625 woningen te bouwen rondom het station. Daarvoor kreeg de gemeente eerder al een miljoenensubsidie van het Rijk.

Een andere grote verandering is onder meer het verplaatsen van het busstation - dat dan meteen klaar is voor de komst van de snelle HOV-bus - en het maken van een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Dat laatste moet de fietsen op het stationsplein weghalen, waardoor het plein zelf een stuk groener, netter en ruimtelijker wordt.

Belangrijk regionaal centrum

De provincie geeft Hilversum het geld, omdat het het stationsgebied en het station zelf als een 'belangrijk regionaal centrum' ziet. "Wij steunen graag de ambities van Hilversum om van hun stationsgebied een nog aantrekkelijker knooppunt in onze provincie te maken. Met de komst van woningen en de herinrichting van het stationsplein wordt het een mooi overstappunt voor reizigers en een prettige locatie om te wonen en te verblijven", zegt gedeputeerde Cees Loggen.

Hilversum verwacht aan het eind van dit jaar een definitieve aanvraag voor de subsidie in te dienen.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]