Ga naar Content

Gerelateerde videos

De kleur van koffie, de smaak van brood en alles wat je maar bedenken kan van karton in Pak An Doen (33)

Het begon als een idee voor milieuvriendelijke festivaltentjes, maar omdat er tijdelijk geen festivals zijn, werden andere ideeën uitgewerkt. Inmiddels is er een hele range van kartonnen gebruiksartikelen. Tot babybedjes aan toe!

Foto: NH / Pak An Doen

Verder ging Marc Ruyg op bezoek bij drie vrouwen die samen werken aan een alternatief voor al die chemische grondstoffen om textielverf van te maken. Voortaan kan je kleding kleuren met kleurstoffen afkomstig van koffiedik, maar ook wordt er volop geëxperimenteerd met andere kleurstoffen uit de natuur en van natuurlijk afval. Denk bijvoorbeeld aan een kleurstof met mango als basis. 

Foto: NH / Pak An Doen

En er is een reportage gemaakt over broodbakker Maarten Langeslag. Eigenlijk wilde hij bij de onderwaterpolitie, maar toen hij ontdekte dat deze dienst helemaal niet bestond werd hij bakker. Zuurdesembrood is zijn specialiteit  

Foto: NH / Pak An Doen

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]