Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Verdachte van dood Jaymie op 'drugsfeestje' blijft voorlopig vastzitten

18 mei 2021, 14.27 uur · Aangepast 18 mei 2021, 16.09 uur · Door Fred Segaar

Ruben S., die ervan wordt verdacht de 22-jarige Jaymie uit Heiloo met een keukenmes te hebben gedood, blijft vastzitten. Dat heeft de rechtbank bepaald naar aanleiding van de eerste, voorbereidende zitting van de rechtszaak tegen de 21-jarige verdachte. Zijn advocaat, Arthur van der Biezen, had om voorlopige vrijlating gevraagd van zijn cliënt, die niet toerekeningsvatbaar zou zijn geweest.  

De politie doet de volgende dag onderzoek bij de flat in Heemskerk - Inter Visual Studio

Ruben S. organiseerde op 31 januari in zijn flatwoning in de Beneluxlaan in Heemskerk met drie vrienden een drugsfeestje. Onder invloed van LSD dacht de man dat hij werd aangevallen door demonen, waarop hij zijn vriend doodstak. Naar de twee andere mannen is ook een onderzoek ingesteld, maar zij worden niet vervolgd. 

De advocaat van S zegt in De Telegraaf dat de fatale trip van zijn cliënt mogelijk het gevolg is van het gebruik van vervuilde LSD. "Onlangs heeft zich in Delft een vergelijkbaar drugsongeluk voorgedaan waarbij een jonge jongen met een mes op zichzelf en anderen heeft ingestoken. Daarom heb ik verzocht te onderzoeken of er sprake was van het innemen van vervuilde drugs."   

De dood van Jaymie maakte diepe indruk in zijn vriendengroep en zijn familie. Hij was stagiair  op het Jan Arentsz College in Alkmaar, waar hij door een leerling als een 'sympathieke man' werd omschreven.

Op 26 juli volgt de tweede inleidende zitting.   

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]