Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Vliegverkeer trekt aan: KLM klaar met Groningse 'winterstalling'

18 mei 2021, 07.00 uur · Door Doron Sajet

KLM heeft niet langer de parkeerruimte van Groningen Airport Eelde nodig voor het stallen van een deel van de vloot. Vandaag vertrekken de laatste vier Boeing 737's van Eelde naar Schiphol. Dat meldt RTV Drenthe. Vanwege ruimtegebrek op Schiphol en de beperkte vraag naar vliegtickets, parkeerde KLM sinds oktober meerdere Boeings op Eelde.

Boeing 737's van KLM geparkeerd op Groningen Airport Eelde - NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Tot dit weekend gold er een negatief reisadvies voor de hele wereld. Sinds zaterdag mag er weer gereisd worden naar enkele landen in Europa, naar Caribisch Nederland, Thailand en Rwanda. De versoepeling zorgde voor meer vertrouwen van reizigers die de afgelopen dagen massaal vakanties hebben geboekt. Voor KLM betekent dat alle vliegtuigen de komende tijd weer nodig zullen zijn.

Regelmatig gewisseld

Op Groningen Airport Eelde parkeerde KLM in oktober tien Boeing 737's en twee Airbus A330's. Die laatste twee werden na een maand alweer teruggestuurd naar Schiphol om in te zetten op vluchten buiten Europa. De Boeing 737's werden met regelmaat gewisseld tussen Eelde en Schiphol, zodat ze luchtwaardig bleven.

De eerste tien Boeings en twee Airbussen op Groningen Airport Eelde. Artikel gaat verder onder de video.

NH Airtime: Groningen Airport helpt KLM de winter door - NH Nieuws / Doron Sajet

Op Groningen Airport Eelde worden momenteel geen vakantievluchten aangeboden. In betere tijden stonden er vliegtuigen van Transavia, TUI en Corendon, maar vanwege de coronacrisis hadden die ook nauwelijks tot geen werk. De luchthaven verwacht vanaf juli ook weer passagiersvluchten te kunnen faciliteren.

Op Schiphol neemt de passagiersdrukte weer toe sinds de reisversoepelingen. Verwacht wordt dat er tegen de zomer nog meer landen een geel of groen reisadvies krijgen en dat de drukte op de luchthaven zal toenemen. Schiphol zegt daarop voorbereid te zijn.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]