Haarlem

NL
V

Twintig jaar cel voor wurgen en in brand steken zwangere echtgenote

17 mei 2021, 13.09 uur · Aangepast 17 mei 2021, 16.15 uur · Door Redactie Haarlem

De 46-jarige Haarlemmer Bashir K. is vanmiddag veroordeeld tot 20 jaar cel voor het doden van zijn zwangere echtgenote en het 31 weken oude ongeboren dochtertje. Dit was ook de eis van het openbaar ministerie, dat hem verdacht van dubbele doodslag. De rechter ging met de eis mee.

Inter Visual Studio/Rowin van Diest

De veroordeelde heeft zijn vrouw gewurgd tot zij dood was en daarna hun flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem met haar erin in brand gestoken. Volgens de rechtbank was hij toen volledig toerekeningsvatbaar. De taxichauffeur was vanmiddag niet aanwezig in de Haarlemse rechtbank bij het aanhoren van het vonnis.

De man heeft eerder te horen gekregen dat hij zijn kinderen niet meer mag zien. De Kinderbescherming had die zaak aangespannen. Deze drie kinderen van het stel waren op de bewuste avond van 11 september 2019 op een ander adres aan het logeren. De rechtbank heeft bepaald dat zij alle drie een schadevergoeding krijgen van 20.000 euro. 

Ontploffing

De brand zorgde die avond tegen middernacht voor veel commotie in de straat. Er was eerst een grote ontploffing, daarna veel vlammen en 48 appartementen moesten worden ontruimd. De rechtbank nam het de veroordeelde erg kwalijk dat hij de flat in brand stak. Hij heeft daarmee de buurt op roekeloze wijze in gevaar gebracht. Tijdens de bluswerkzaamheden is Bashir K. in zijn eigen straat gearresteerd. Hij stond naar de brand te kijken.

In beroep

Advocaat Janszen van verdachte Bashir K. laat weten dat zijn cliënt in beroep gaat tegen de uitspraak. Hij blijft bij zijn verweer dat de chatgeschiedenis op zijn telefoon en die van zijn vrouw bewijzen dat het om zelfmoord gaat en dat hij niet verantwoordelijk is voor het doden van van zijn zwangere vrouw en zijn ongeboren kind.

Persrechter Myra Lamboo lichtte na de uitspraak van de rechter vanmiddag toe dat nader onderzoek naar die telefoongegevens de rechter niet aan het twijfelen had gebracht.

Uitspraak doden van zwangere vrouw en in brand steken van flatappartement - NH Nieuws / Geja Sikma

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]