Ga naar Content

Hilversum vergoedt 'anderhalvemeterkosten' van kleine ondernemers

Hilversumse winkeliers en andere kleine ondernemers kunnen aanspraak maken op een vergoeding van de kosten die zij hebben gemaakt om hun zaak aan te passen aan de coronamaatregelen. De gemeente wil daarmee ondernemers die zwaar lijden onder de coronacrisis een beetje tegemoet komen. "Veel van onze ondernemers staat het water aan de lippen. Zeker de kleinere ondernemers die vaak weinig buffer hebben", zegt wethouder Gerard Kuipers. 

Het winkelcentrum van Hilversum, zoals het er door de lockdown al lang niet meer uitziet - Foto: NH Nieuws/Mark Arents

De ondernemers kunnen aankloppen om kosten die ze gemaakt hebben voor de aankoop van kuchschermen, stickers voor looproutes of de noodgedwongen ombouw van hun pand te dekken. 

Hilversum komt met de tegemoetkoming omdat het verwacht dat lokale ondernemers weer veel extra kosten moeten maken, nu horeca en winkels de komende tijd steeds verder open mogen. Extra kosten die niet elke ondernemer door de coronacrisis zomaar meer kan maken. 

Een miljoen

Hilversum noemt de tegemoetkoming een 'steuntje in de rug'. De ondernemers kunnen een bedrag tot 2.500 euro aanvragen. Al met al heeft Hilversum een miljoen euro liggen om lokale ondernemers te helpen. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]