Ga naar Content

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners op weg naar de uitgang; AS Roma lonkt

Teun Koopmeiners heeft tegen Heracles Almelo hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor AZ gespeeld. De aanvoerder won zondagmiddag met 5-0 van de Almeloërs. "Als je vier jaar basisspeler bent geweest, dan is het wel mooi om een volgende stap te maken", zegt Koopmeiners na afloop.

Teun Koopmeiners over de winst op Heracles en z'n eigen toekomst - NH Nieuws

Koopmeiners kan terugblikken op een sterk voetbaljaar. Als aanvoerder gaf hij sturing aan zijn elftal en met vijftien treffers viel zijn doeltreffendheid ook op. Ongetwijfeld zal er de aankomende weken belangstelling komen voor de middenvelder. "Ik kijk naar het complete plaatje. Het moet een mooie competitie zijn, sportief aantrekkelijk en een prettige leefomgeving. Voetbal is nummer één, maar je brengt ook heel veel uren thuis door."

AS Roma

In een interview met de NOS gaf Koopmeiners aan dat de gesprekken met AS Roma 'de goede kant op gaan'. De Italiaanse club bezet de zevende plek in de serie A en schakelde dit seizoen Ajax uit in de kwartfinales van de Europa League.

Einde seizoen

"Altijd weer gek als een seizoen erop zit", vertelt de inwoner van Castricum. Hij was uiteraard blij met de winst op Heracles, maar besefte ook dat AZ het donderdag tegen FC Groningen heeft laten liggen (0-0). "Als je hoort dat PSV gelijkspeelt, dan is dat de enige bittere pil die we vandaag moesten verwerken."

EK

Afgelopen vrijdag hoorde Koopmeiners dat hij behoorde tot de voorselectie van Oranje voor het EK. "Het gaf me een mooi gevoel dat er aan mij gedacht wordt en dat ik kans maak. En dat ik bij deze groep zit is al een heel mooi compliment." Maandag 24 mei komen de internationals bij elkaar in Zeist en twee dagen later wordt bekend of de AZ-aanvoerder definitief mee mag naar het EK.

Bekijk de video voor het hele gesprek met Teun Koopmeiners.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]