Ga naar Content

Tranen bij ZV De Zaan na verloren waterpolofinale

Na afloop van de verloren waterpolofinale liet ZV De Zaan de emoties de vrije loop. In Zaandam won GZC Donk de beslissingswedstrijd  met 9-8 en zo ging de ploeg uit Zuid-Holland met de titel aan de haal. "Dit is heel dubbel, want een finale verliezen is altijd klote, maar toch ben ik trots", zegt een zichtbaar geëmotioneerde Thomas Lucas.

De verloren finale komt hard aan bij Thomas Lucas van ZV De Zaan - NH Sport / Thomas Brood

"Als je ziet waar we vandaan komen en ziet hoe graag ze willen en hoe ze groeien. Daar ben ik enorm trots op", zegt international Lucas. ZV de Zaan is bezig aan een enorme opmars in het Nederlandse waterpolo en behoort inmiddels tot de top van Nederland.

Toch trots? 

In de eerste finalewedstrijd kreeg De Zaan vrijdag klop van Donk (4-9), maar gisteren rechtte het in Gouda de rug door met 10-8 te winnen. Uiteindelijk ging het vandaag net mis. "Vandaag is het net niet en dat doet pijn", aldus Lucas. "Ik sta hier niet echt heel vrolijk. De trots komt waarschijnlijk pas een paar weken later", zegt trainer Johan Aantjes na afloop. "Ik vond dat wij iets te statisch speelden in de aanval."

"Vandaag is het net niet en dat doet pijn"

trainer zv de zaan johan aantjes

Johan Aantjes na de verloren finale tegen DONK - NH Sport / Thomas Brood

NH Sport volgde het hele weekend de Zaankanters en maakt de onderstaande videoreportage.

Geen historische landstitel voor ZV de Zaan - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]