Ga naar Content

'Tuin van Ouderkerk' ten dode opgeschreven: broers strijden voor behoud

Jarenlang was de 'tuin van Ouderkerk',  een proeftuin waar Kek! bier is gevestigd en een plek waar jong en oud samenkwamen. Maar door een besluit van de gemeenteraad dreigt de plek waar Kek! bier is gevestigd te verdwijnen. De beslissing zorgt voor veel onbegrip bij de gemeenschap. Samen met de uitbaters Erwin en Marcel van Wieringen, strijden zij nu voor het behoud. 

Strijd voor behoud 'Tuin van Ouderkerk' - NH Nieuws

"Vrijheid, gezelligheid en ontspanning. Zowel voor mij als voor de kinderen", vertelt een van de vaste gasten aan NH Nieuws. De 'tuin van Ouderkerk' aan het Molenpad in Ouderkerk aan de Amstel heeft een speciaal plekje veroverd in het hart van Ouderkerkers. Het besluit om de plek te laten verdwijnen valt dan ook rauw op het dak van velen. 

Steun van wethouder?

De broers Marcel en Erwin van Wieringen zijn er ruim 4,5 jaar geleden met hun Kek! bier ingetrokken. Het begon als een pilot die tussen 2016 en 2019 meerdere malen positief is geëvalueerd en dus leek het wethouder Barbara de Reijke een goed idee een definitieve omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. 

Eerst leek de gemeenteraad positief gestemd over het initiatief van de gebroeders Van Wieringen, maar bij een laatste stemming eind april bleek een meerderheid tegen het behoud van de plek. Hoewel wethouder De Reijke achter de 'tuin van Ouderkerk' stond heeft ze, ondanks meerdere verzoeken van NH Nieuws, niets meer laten weten. 

Campagne

Marcel laat weten te strijden voor het behoud van de plek en vertelt veel bijval te krijgen van dorpsgenoten. "We werken aan een campagne waarmee we hopen dat de raad weer in beweging komt", besluit hij. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]