Ga naar Content

Petitie: meer laadpalen voor scootmobielen in omgeving Purmerend

"Je ziet weinig mensen met scootmobielen verre stukken rijden", zegt John Elzenaar uit Purmerend. En dat is zonde, vindt hij. De actieradius van de wagens gaan soms niet ver genoeg. Hij denkt dat extra laadpalen op verschillende plekken in de omgeving van Purmerend dat probleem kunnen verhelpen. Hij is een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen.

Foto: Adobe Stock / John Elzenaar

Elzenaar is de drijvende kracht achter een initiatief van de 'Uitjes- en vriendengroep Purmerend', waar met regelmaat (fiets)tochten worden georganiseerd. De groep bestaat nu ruim zeven jaar en heeft 135 leden, waaronder zes mensen met scootmobielen. "Als die stil komen te staan, wat dan?", vraagt Elzenaar. We kunnen moeilijk gaan duwen", vervolgt hij lachend.

Geen kant op

Voor Linda Horsmeier zou het een uitkomst zijn, want dan kan ze langere tochten maken dan ze nu doet. "Ik vind het altijd wel gezellig om samen met anderen tochtjes te maken. Op sommige stukken kunnen ook geen auto’s komen. Als je dan stilvalt met je scootmobiel, kan je ook geen kant meer op."

Elzenaar hoopt op verschillende laadpalen in de streek, aangedreven door zonne-energie. "Dan heb je een paal met drie stopcontacten, voor elektrische fietsen én scootmobielen." Hij maakt zelf geen gebruik van een scootmobiel - "ik heb een gewone fiets met zes versnellingen" - maar hoopt dat genoeg mensen zijn petitie tekenen. Die wil hij uiteindelijk aanbieden aan wethouder Mario Hegger. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]