Ga naar Content

Tata Steel heeft 'bijzondere waardering' voor plannen FNV, onderzoekt haalbaarheid

Tata Steel ziet de verduurzaamheidsplannen van FNV Metaal wel zitten. De vakbond maakte vanmorgen een strategie bekend waarmee de staalgigant over negen jaar al kan voldoen aan de klimaatdoelen die zijn gesteld, en daar lijkt de directie dus wel oren naar te hebben. Het bedrijf had de opties van de vakbond naar eigen zeggen ook al in het vizier. 

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Tata Steel benadrukt dat het zich houdt aan het klimaatakkoord en voor 2030 in ieder geval 40 procent minder CO2 zal uitstoten. 

"Een optie om dit te realiseren is bijvoorbeeld het plan voor afvangen en opslaan van CO2. Dit hebben wij recent samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgeschreven in een document dat door de minister is gecommuniceerd", klinkt het. 

De FNV ziet alleen weinig in dit plan en wil dat het bedrijf sneller overschakelt naar groene energie door bijvoorbeeld waterstof te gebruiken. Tata Steel zegt hier open voor te staan.

Haalbaarheidsstudie 

"De eerste stap die FNV wil zetten om alternatieven te bestuderen, is het doen van een aanvullende haalbaarheidsstudie. Dat lijkt ons een goed idee en kan dus op onze steun rekenen. Tata Steel blijft werken aan een duurzame, verantwoorde staalproductie in de IJmond. Als doel niet alleen vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook vermindering van hinder voor de directe omgeving", aldus de staalgigant.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]