Ga naar Content

AZ-aanvoerder Koopmeiners: "Vorig jaar haal je de CL. Dan wil je dit jaar niets minder"

AZ eindigt dit seizoen op plek drie in de eredivisie. Aanvoerder Teun Koopmeiners baalde dan ook na afloop van de 0-0 tegen FC Groningen. "Vorig jaar haalde je de voorrondes van de Champions League. Dan wil je dit jaar niets minder", aldus Koopmeiners. 

Teun Koopmeiners baalt na de 0-0 tegen FC Groningen - NH Nieuws

AZ zou nog op gelijke hoogte kunnen komen met PSV, maar de Brabanders hebben een veel beter doelsaldo. Hierdoor gaan zij de voorronde van de Champions League spelen. In Groningen stelden de Alkmaarders teleur. "Je weet dat je bij Groningen een lastige wedstrijd tegemoet gaat. Dan weet je dat je effectief moet zijn met je kansen. Dat hebben wij niet gedaan", vertelt Koopmeiners.

Corona

De voetballer was twee weken ziek van een corona-besmetting. Hij keerde vandaag weer terug in de basis. Hij speelde de gehele wedstrijd. "Ik heb negen dagen op de bank gelegen. Als ik al met mijn vriendin praatte was ik al buiten adem. Dat jongeren er geen last van hebben, was bij mij even anders", vertelt  Koopmeiners.

"Dat jongeren er geen last van hebben, was bij mij even anders"

az-aanvoerder teun koopmeiners

AZ sluit zondag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Heracles. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]