Ga naar Content

Van Haga noemt breuk FvD pijnlijk, kans op samenwerking met JA21 'heel klein'

Het Haarlemse kamerlid Wybren van Haga noemt de breuk met Forum voor Democratie (FvD) pijnlijk, zonde en heel verdrietig. Toch was er volgens hem geen andere optie dan de partij waar hij sinds de verkiezingen voor in de kamer zit, de rug toe te keren. Samenwerking met JA21 lijkt hij niet te zien zitten. 

Foto: Wybren van Haga

Van Haga liet vanmorgen via Twitter weten samen met Hans Smolders en Olaf Ephraim uit de partij te stappen. Het drietal vormt samen een nieuwe partij.

Reden van de breuk is de poster die de partij naar buiten bracht voor Bevrijdingsdag. Daarop stond een dodenkruisje naast het jaartal 2020, dat moest weergeven dat Nederlanders hun vrijheden zijn verloren. 

"De kans dat wij als tweede generatie wellicht dichter bij de oorlog staan dan de jongeren van de partij, is wellicht groter"

Wybren van haga, tweede kamerlid

Voor Van Haga ging die vergelijking een brug te ver: "De drie mensen die de partij verlaten hebben, zijn allemaal boven de vijftig", vertelt hij aan een verslaggever van mediapartner Haarlem105.

"De kans dat wij als tweede generatie wellicht dichter bij de oorlog staan dan de meer jongeren van de partij, is wellicht groter. Daarom zijn dit soort uitingen extra pijnlijk."

JA21

Samenwerking met JA21 lijkt de Haarlemmer geen optie. "We gaan met zijn drieën een partij vormen. Het partijprogramma van FvD blijft leidend."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]