Sport

NL
V

Jong Ajax-trainer Van der Gaag: "Mentaal een zwaar seizoen"

12 mei 2021, 23.41 uur · Aangepast 13 mei 2021, 03.46 uur · Door Frank van der Meijden

Jong Ajax won woensdagavond met 1-2 bij Telstar en na afloop sprak Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag over: "een klein pleistertje op een wisselvallig seizoen." 

Van der Gaag: "Overwinning is pleister op een wisselvallig seizoen" - NH Sport / Frank van der Meijden

"Na het interlandweekend hadden we nog geen wedstrijd gewonnen. Vandaag was het ook wel weer beneden alle peil. Van beiden kanten een slechte wedstrijd", vertelt Van der Gaag na afloop aan NH Sport. "Je wint die wedstrijd dan wel, maar we hebben ook wedstrijden gehad waarin we goed spelen en alsnog verliezen. Dus dit is wel weer typerend voor een mentaal zwaar seizoen."

Doorstroom

Het doel van Jong Ajax is spelers klaarstomen voor het eerste. Volgens Van der Gaag is die doelstelling goed gelukt. "Twaalf jongens zijn dit jaar doorgeschoven van de onder-18 naar Jong Ajax. Daarnaast zijn een aantal spelers al heel snel naar de groep van Erik ten Hag gegaan. Veel wisselingen dus dit seizoen en dat was wennen."

Tekst gaat verder onder de video

Neraysho Kasanwirjo over transfer: "Bij Groningen kan ik mijzelf laten zien" - NH Sport / Frank van der Meijden

Neraysho Kasanwirjo

Bij de Amsterdammers speelde Neraysho Kasanwirjo zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax. De negentienjarige centrale verdediger gaat zijn geluk beproeven bij FC Groningen. "Er waren meerdere gesprekken met Groningen, maar ook met Ajax. Uiteindelijk heb ik voor mijzelf de beste oplossing gekozen", vertelt Kasanwirjo over zijn transfer. "Bij Groningen had ik een goed gevoel. Ik denk dat ik bij Groningen mijzelf meer kan laten zien."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]