Ga naar Content

Burgemeester Broertjes uit het ziekenhuis, 'revalidatie is in volle gang'

Het herstel van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum verloopt voorspoedig. Dat laat hij vanavond weten aan de inwoners van de stad. "Ik vertrouw erop dat ik na de zomer in goede gezondheid terugkeer." 

Foto: Gemeente Hilversum

Broertjes legde vorige maand zijn taken als burgemeester van de mediastad en voorzitter van de veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek neer omdat hij een hersenontsteking had. 

De gemeente laat weten dat het herstel van de burgemeester voorspoedig verloopt: Broertjes heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en revalideert thuis. Ondanks dat zijn herstel spoedig verloopt, staat er nog zeker een paar maanden voor zijn herstel. Om die reden is een waarnemend burgemeester aangewezen. 

Hartverwarmend 

"Graag wil ik alle bewoners, medewerkers, collega's en iedereen die mij een hart onder de riem heeft gestoken de afgelopen weken, hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend en geeft mij enorme kracht. Mijn genezing verloopt goed. De revalidatie is in volle gang. De specialisten geven aan dat het herstel een lange weg is", aldus Broertjes. 

Verder laat hij weten blij te zijn met het benoemen van een waarnemend burgemeester. "Een waarnemend burgemeester kan de druk de aankomende tijd voor iedereen verminderen. Dat is een goede beslissing. Ik vertrouw erop dat ik na de zomer in goede gezondheid terugkeer." 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]