Ga naar Content

Eerste treffer Beers bezorgt FC Volendam mooie afsluiter van het reguliere seizoen

FC Volendam heeft het reguliere seizoen afgesloten met een zege op de beloften van AZ. Door treffers van Zakaria El Azzouzi en Jim Beers werd het 2-1 in Volendams voordeel. In de play-offs is NAC Breda komende zaterdag de tegenstander voor de Volendammers. 

Doelpuntenmaker Jim Beers in duel met Jong AZ'er Richonell Margaret - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Voorafgaand aan het duel met Jong AZ werd duidelijk dat trainer Wim Jonk een flink aantal spelers rust ging even bij FC Volendam. De Volendammers hadden zich immers afgelopen vrijdag geplaatst voor de play-offs.

Tekst gaat verder onder het artikel

Lees ook

De eerste grote kans was voor Jong AZ'er Richonell Margaret, hij schoof de bal op de paal. Aanvallers Zakaria El Azzouzi, Giannis Iatroudis en Lequincio Zeefuik kregen ieder een mogelijkheid, maar zonder succes.

In de tweede helft, met Alex Plat terug binnen de lijnen, kon El Azzouzi wel juichen. Hij verschalkte met een hard schot Jong AZ-doelman Sem Westerveld: 1-0. Jonk gaf hierna Francesco Antonucci en Brian Plat (normaliter basisspelers) speeltijd in aanloop naar de play-offwedstrijd tegen NAC. Via invaller Richard Sedláček kwamen de Alkmaarse beloften echter op gelijke hoogte: 1-1. Hij scoorde op aangeven van een andere invaller, Ernest Poku. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jim Beers, die voor het eerst mocht starten, zette de thuisploeg vervolgens met een kopbal uit een vrije trap wederom op voorsprong: 2-1. Het was voor de jonge aanvaller zijn eerste treffer in het betaald voetbal. In de slotfase kreeg Jong AZ nog kansen op de gelijkmaker, raakte FC Volendam de paal, maar kwam er in de stand geen verandering.

Door de zege eindigt FC Volendam op de zesde plek in de eerste divisie. Komende zaterdag is NAC Breda om 16.30 uur de tegenstander in de eerste play-offwedstrijd. NAC verloor haar laatste wedstrijd, na een 2-0 voorsprong, met 3-2 van kampioen SC Cambuur. Voormalig FC Volendam-speler Robin Schouten kreeg in blessuretijd de rode kaart (2x geel).

FC Volendam: Lauwers; Betti, Eerdhuijzen, Tol (B. Plat/69), James; Twigt (Antonucci/69), Ben Sallam (A. Plat/46), Beers; Iatroudis, Zeefuik (Antonioli/46), El Azzouzi (Panka/81)

Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (Regeling/82), Jacobs, Velthuis, Gemmel (Dekker/92); Koopmeiners, Franken (Sedláček/67), Buurmeester; Margaret (Poku/67), Barasi, De Jong (Kunst/83)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]