Gooi

NL
V

Blije gezichten bij speelpark Oud Valkeveen: "Het park gaat weer leven"

12 mei 2021, 19.00 uur · Aangepast 17 mei 2021, 10.01 uur · Door Carlijn Kolk

De vlag kan uit bij speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Na een half jaar dicht te zijn geweest, mag het park met dank aan de aangekondigde coronaversoepelingen waarschijnlijk volgende week woensdag weer open. "Ik ben blij dat het park weer gaat leven. Het staat stil en heeft behoefte aan spelende kinderen", vertelt manager Koen Kreuze.

Blije gezichten bij speelpark Oud Valkeveen: "Het park gaat weer leven" - NH Nieuws

Koen en de medewerkers keken gisteravond nog met spanning naar de persconferentie, maar toen ze hoorden dat het park - als de coronacijfers het tenminste toelaten - open mag, gingen ze gelijk in de actiestand. "We hebben een groepsapp en die stroomde over met berichtjes. Gelijk nadenken over hoe we dit gaan doen en uitrekenen hoeveel mensen we mogen ontvangen", vertelt hij. "We kijken hier echt al maanden naar uit en de medewerkers staan te trappelen om weer te gaan werken."

Dus wordt er flink gewerkt in het speelpark om alles op tijd klaar te krijgen. Zo moet er gemaaid worden, de laatste plantjes worden in de grond gezet, de attracties worden nagelopen en schoongemaakt en de ingang wordt helemaal netjes gemaakt. Maar ook eten en drinken voor de horeca wordt besteld en roosters worden gemaakt.

Risico

Hiermee neemt het speelpark een risico, want het kabinet heeft aangegeven dat het openen van de attractieparken alleen doorgaat als de ziekenhuisopnamen omlaag gaat. Maandag neemt het kabinet definitief een beslissing. Bij groen licht heeft het park dan maar een dag of hoogstens twee dagen om alles te regelen.

Daarom beginnen Koen en zijn team vandaag al. "Wij gaan ervan uit dat we positief bericht krijgen en opengaan. Wij zetten ook alles op alles om dat te realiseren", zegt hij. Het team zet alles klaar zodat, als het park open mag, alleen nog maar een paar banken neergezet hoeven te worden. "Het is nog even aanpoten de komende paar dagen en dan weet ik eigenlijk wel zeker dat wij met een blij gevoel open kunnen." 

Toch realiseert Koen zich ook dat er een negatief bericht kan komen van het kabinet op maandag. "Dan moeten we heel veel bezoekers en personeel teleurstellen."

Aantal bezoekers

Het kabinet heeft bekendgemaakt dat attractieparken per tien vierkante meter één bezoeker mogen ontvangen. Aangezien Oud Valkeveen negen hectare groot is, zou dat betekenen dat ze 9.000 bezoekers mogen ontvangen. "Dat is veel te veel voor Oud Valkeveen, zoveel mensen zijn er normaal niet", legt de Koen uit. 

Het park mag dus volledig open, maar kiest er bewust voor om ongeveer de helft van het normale aantal bezoekers toe te laten. "Wij zullen niet voluit open gaan. Ook al mag het van de overheid, hebben wij toch het idee dat het allemaal vertrouwd en verantwoord moet", vertelt hij. "Vorig jaar zijn we geëindigd met 1.500 bezoekers per dag. Dus we weten dat we dat hier makkelijk kwijt kunnen. Dat hebben de veiligheidsregio en de boa's ook gezien. Dus we hopen dat we daarmee woensdag kunnen starten."

Maatregelen

Andere maatregelen zijn dat je online moet reserveren, het binnengedeelte blijft dicht en de zweefmolen gaat ook niet open. "Daar kunnen we de afstand niet bewaren. Voor de medewerker is het niet te doen, omdat die een slotje bij de bezoeker dicht moet doen en dat kan niet op anderhalve meter."

Het speelpark is opgelucht dat een verplichte toegangstest geen onderdeel is van de maatregelen. Vooraf werd al besloten dat het park daar niet aan mee zou werken en dicht zou blijven. 

Duimen draaien

Het wordt de komende dagen duimen draaien voor Koen en zijn team en ze zullen met spanning het nieuws volgen. "Maar we zijn positief gestemd en ik ga ervan uit dat iedereen in Nederland zijn steentje bijdraagt om te zorgen dat deze versoepelingen doorgaan", zo besluit hij. 

Speelpark Oud Valkeveen

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]