Ga naar Content

FloraHolland komt tegenstanders van digitalisering bloemenveiling tegemoet

FloraHolland onderzoekt of er naast een digitale bloemenveiling ook ruimte blijft voor een lokale fysieke bloemenveiling. De organisatie wil zo tegemoet komen aan de onvrede onder vooral kleinere kwekers en handelaren die moeite hebben met het digitaliseringsplan.

Bloemenveiling FloraHolland - Foto: FloraHolland

 Een groep kwekers en handelaren gaat in een klankbordgroep onderzoeken hoe groot de belangstelling straks is voor een lokale veiling en of dat bedrijfseconomisch haalbaar is.

's Werelds grootste bloemenveiling wil digitaliseren om marktleider te kunnen blijven in de sierteeltsector. Met het nieuwe handelssysteem zouden onder meer de kosten omlaag kunnen en het aanbod van bloemen en planten groter worden.

Te snel

De tegenstanders vinden dat de veranderingen te snel gaan. Ze zijn onder meer bang dat bijzondere bloemen en planten minder opbrengen op de digitale veiling en dat het handelen te complex wordt.

Het conflict liep zo hoog op dat tegen de veilingdirectie van FloraHolland een petitie werd begonnen. De directie hoopt met het haalbaarheidsonderzoek de kwekers en handelaren tegemoet te komen die op de huidige manier willen blijven kopen en verkopen.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]