Ga naar Content

Culture Club Special (2) : Black Acid

In de tweede Culture Club Special aandacht voor het Amsterdamse rappers-collectief  Black Acid. Een live optreden van deze act was te zien op 9 mei tijdens het online festival NH POP.  

Foto: NH

Black Acid trad op in poppodium Duyker in Hoofddorp.

NH POP schreef over de act:

In 2016 bundelden een aantal creatieve breinen hun krachten om het collectief Black Acid te vormen.

Smitty, Dash, Ros en DMY zijn samengebracht door, maar niet beperkt tot, een passie voor het maken van muziek. Hun missie? De wereld kennis laten maken met een nieuwe sound, die het beste te omschrijven is als: "Alternatieve trap met punk in de mix".

Al snel bleek dat deze sound bij het grote publiek in de smaak valt. Hits als 'Beter Nu Dan Nooit' 'Eigen Schuld' en 'Anne Maré' doen het goed op YouTube. Verschillende poppodia werden met de grond gelijk gemaakt. Een optreden van deze mannen brengt ongetwijfeld een goede vibe met zich mee.

NH POP is een initiatief van 10 Noord- Hollandse poppodiums. Ze steken veel energie in de promotie en begeleiding van, met name, lokaal talent.

Het hele online festival, met zeer diverse acts, is te zien op  NH POP FESTIVAL.

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.