Ga naar Content

Culture Club Special (1) : The Polyframes

In deze eerste Culture Club Special aandacht voor de West Friese band The Polyframes. Een live optreden van deze act uit Hoorn was te zien op 9 mei tijdens het online festival NH POP. 

Het geluid van The Polyframes is een niet in één regel, passage of boekwerk samen te vatten, wat ook de naam verklaart. De muziek laat je al snel denken aan psychedelische en progressieve rock, waarbij de band een theatraal en onverwacht geluid biedt. Afgelopen najaar heeft de band hun debutalbum 'We All Differ' uitgebracht en nu is de band bezig met het opnemen van nieuw materiaal.

De sound bevat inspiratie uit David Bowie, Radiohead en Queen, waarbij catchy melodielijnen en intense contrasten karakteristiek zijn voor de unieke songs. Het brede scala aan genres is te danken aan de uiteenlopende muzikale geschiedenis van leadzanger en gitarist Rhythm Haakman (Herman Brood Academie, The Titanium White). In de band wordt hij ondersteund door toetseniste en zangeres Megan Roele (Frank Sanders Akademie), drummer Jos van Tol (Jacco Gardner), leadgitarist Jesper Huisman en bassist Boris Kalshoven.

Foto: NH

NH POP is een initiatief van 10 Noord- Hollandse poppodiums. Ze steken veel energie in de promotie en begeleiding van, met name, lokaal talent.

Het hele online festival, met zeer diverse acts, is te zien op  NH POP FESTIVAL

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.