Ga naar Content

Wethouder: 'Volle aandacht en plan van aanpak voor overlast Paardenmarkt'

De burgemeester heeft volle aandacht voor de problematiek op de Alkmaarse Paardenmarkt. Dat liet wethouder Robert te Beest vanavond weten in de raadsvergadering. Hij zei dat er binnen twee weken een plan van aanpak komt.

Handhaving is regelmatig te vinden op de Paardenmarkt - Foto:

Diverse politieke partijen stelden vragen over aanhoudende overlast van daklozen, verwarde en verslaafde mensen. Bewoners en ondernemers gaven bij NH Nieuws aan het spuugzat te zijn dat er al jarenlang constant daklozen, verslaafde en verwarde mensen op het plein bivakkeren.

Volgens Te Beest zou er een 'nadere analyse' gemaakt moeten worden over de overlast en daar zouden ze op dit moment mee bezig zijn. Hij sprak namens burgemeester Emile Roemer, die niet aanwezig was.

Ben Bijl van Belangen Alkmaarse Samenleving reageerde op Te Beest dat zo'n analyse helemaal niet meer nodig is: "Dit is klip-en-klaar. De rapporten en analyses zijn er allang. Hier moet snel actie op worden ondernomen." Arie Epskamp van de Senioren Partij Alkmaar haalde onderstaande reportage aan en zegt geschrokken te zijn van wat hij daarin zag.

Buurtbewoners en ondernemers zijn bedreigingen en overlast op de Paardenmarkt zat - NH Nieuws

Voor met name de ondergrondse parkeergarage De Vest zou op korte termijn al wat kunnen worden gedaan, bleek vanavond. Door bijvoorbeeld de toegang te beperken tot alleen mensen met een parkeerpas. Ook daar wordt namelijk met regelmaat drugs gebruikt of liggen daklozen te slapen.

Een medewerker van de Jumbo aan de Paardenmarkt liet eerder al aan NH Nieuws weten dat hij vorige week nog voor een reanimatie met de AED naar de garage snelde, waar hij iemand aantrof met een 'heroïnespuit in zijn arm'. 

Stekende man

Aanleiding voor bovenstaande reportage was de in het rond stekende man drie weken geleden in een zijstraat van de Paardenmarkt. Vandaag werd bekend dat een Schagenees (40) is aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag. De politie doet nog onderzoek naar de ruzie die daaraan voorafging. 

Te Beest zegt dat er op dit moment al extra politieaandacht is voor de overlast en verder dat de burgemeester ook gaat praten met de veiligheidsdriehoek. "Ik hoop volgende week of de week daarna antwoorden te kunnen geven op de gestelde vragen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]