Ga naar Content

Zo zorgen Rakan en z'n vrienden voor positiviteit bij winkelcentrum de Grote Beer

Het pleintje voor winkelcentrum de Grote Beer in de Hoornse wijk Grote Waal heeft een make-over gehad. Dankzij Rakan en z'n vrienden - en een beetje hulp van stichting Netwerk - hangt er nu een vrolijk gekleurde slinger voor de ingang. Het moet ervoor zorgen dat het winkelend publiek wordt opgevrolijkt in de coronatijd.

Rakan bij de vlaggenlijn in de Grote Waal. - Foto: NH Nieuws

Aan de slinger hangen vlaggen met een boodschap of tekening van mensen uit de wijk. Daar deden zo'n tweehonderd mensen aan mee, van jong tot oud. Wie langsloopt leest woorden als: 'Hou moed, ook dit komt wel weer goed', 'stay strong' en 'blijf positief'. 

"Mensen hebben er heel veel op geschreven, zo helpen ze andere mensen", vertelt Rakan. Hij heeft samen met zijn vrienden geholpen om de vlaggenlijn te maken. "Ik kreeg een eigen kleur vlag, die ging ik uitdelen en later weer ophalen."

Ze zijn de deuren langsgeweest en op school de klassen rondgegaan om ervoor te zorgen dat de slinger de grootste van Hoorn wordt. 

Bekijk hier hoe het winkelcentrum er nu uit ziet. - NH Nieuws

"Dat is echt heel tof", vertelt Pien Knijn, kindwerker bij stichting Netwerk. "Het helpt goed dat wijkbewoners aan elkaar vragen om mee te doen. Als er een jongetje van acht voor je staat, dan wil je natuurlijk sowieso meedoen. Dus dat maakt wel een verschil." De kracht schuilt volgens Pien in de positiviteit. "Dat is de achterliggende boodschap: we zijn samen en komen hier samen doorheen. Daardoor willen veel mensen meedoen."

De slinger hangt nog tot Pinksteren bij de Grote Beer. Iedereen is welkom om een A5-papier met een mooie boodschap in te leveren bij het wijkcentrum. "Het leukste zou natuurlijk zijn als we steeds een lantaarnpaal verder kunnen pakken, dus daar gaan we voor", aldus Pien Knijn.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]