Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Buurt boos na dood dementerende vrouw bij woningbrand: "Dit kan niet, word wakker"

11 mei 2021, 13.22 uur · Aangepast 11 mei 2021, 17.15 uur · Door Mark Arents

Het dodelijke slachtoffer van de uitslaande woningbrand aan de Delta in Huizen vanmorgen was een bejaarde dementerende vrouw, waarvoor buurtbewoners al langer aan de bel trokken bij instanties om hulp voor de vrouw te vragen. Dat vertellen verschillende buurtbewoners aan NH Nieuws. Ze waren al langer bang dat het op een dag fout zou gaan. "Elke dag wist ik dat dit kon gebeuren", vertelt buurvrouw Chantal.

NH Nieuws / Mark Arents

"Dit mag niet, dit kan niet, word wakker", reageert Chantal ontdaan als ze vertelt wat haar buurvrouw vanmorgen vroeg is overkomen. Zelf lag ze te slapen toen de brand bij haar buurvrouw uitbrak.  "Ik dacht eerst dat iemand een autoruit intikte, maar al snel zag ik gigantische vlammen."

Nadat ze haar gezin en huisdieren veilig naar buiten wist te krijgen, besefte ze al snel dat het voor de buurvrouw waarschijnlijk te laat is. 

Ook de overbuurvrouw werd wakker van een boel lawaai. "De vlammen kwamen echt tot vier meter uit het dak, je zag meteen dat het echt foute boel was." Daarna hoorde ze dat glas ingeslagen werd om de buren te waarschuwen.

Quote

"We hebben echt aangegeven dat dit zo niet langer kon, het was echt gevaarlijk"

buurvrouw chantal

Gas al eerder afgesloten

Chantal kent haar overleden buurvrouw goed. Drie jaar geleden kwam Chantal bij haar in de straat wonen en al snel was bij haar duidelijk dat de buurvrouw dementerend was. "Soms dacht ze dat ze ineens weer kon fietsen, terwijl ze met een rollator of een wandelstok liep."

Als nieuwe buur schakelde ze dan ook al snel instanties in om in te grijpen. "We hebben echt aangegeven dat dit zo niet langer kon, het was echt gevaarlijk. Uiteindelijk lukte het om het gas in haar woning af te laten sluiten om ongelukken te voorkomen."

Bekijk hieronder de schade aan de woning na de woningbrand. Tekst gaat verder onder de video.

Dementerende vrouw omgekomen na woningbrand - NH Nieuws

Erg verdrietig

Het verdriet overheerst bij Chantal die niet naar buiten kan kijken als het lichaam na onderzoek wordt opgehaald. "Het was een hele lieve vrouw met mooie verhalen over vroeger." Des te sneuer vindt ze het dat deze ramp niet voorkomen is. "Zo'n vrouw moet het met een beetje thuiszorg en hulp van de buren doen en voor de rest zelf uitzoeken. Dat mag niet, dat is levensgevaarlijk."

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. In de wijk gaan al snel speculaties rond over kaarsen die mogelijk aan zijn laten staan of kortsluiting door een elektrische deken, maar de politie kan nog niks bevestigen. Bij de woning wordt nog onderzoek gedaan naar de daadwerkelijke oorzaak van de brand. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]