Ga naar Content

Jessy Kramer opvallende naam bij olympische voorselectie handbalvrouwen

Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalvrouwen heeft de voorselectie bekend gemaakt voor de Olympische Spelen. Een opvallende naam op de lijst van 35 speelsters is Jessy Kramer. De handbalster uit Zijdewind liet eind april in een interview met NH Sport weten de kans zeer klein te achtten dat ze in Tokyo zou gaan spelen. 

Jessy Kramer - Foto: Orange Pictures

"Ik denk dat het na dit seizoen wel klaar is", zei Kramer eind vorige maand. "Ik wil ook niet dat ik de rest van m'n leven nog last heb. Ik wil nog wel, maar m'n lichaam niet." Ondanks haar fysieke ongemakken heeft de 151-voudig international zich nu dus alsnog in de kijker weten te spelen van bondscoach Mayonnade. 

Olympische voorbereiding

De handbalvrouwen starten de olympische voorbereiding op 7 juni. Maximaal 24 speelsters nemen hieraan deel en dus moeten er nog elf spelers uit de voorselectie afvallen. De definitieve selectie wordt uiterlijk 24 mei bekendgemaakt.

Tijdens de voorbereiding wordt er een drielandentoernooi gespeeld in eigen land. Nederland oefent dan tegen Rusland en Zweden. De Olympische Spelen in Tokyo beginnen voor de handbalvrouwen op zondag 25 juli tegen thuisland Japan. 

Bekijk hieronder de reportage die NH Sport vorige maand maakte over Jessy Kramer

Jessy Kramer is vrijwel zeker bezig aan haar laatste seizoen - NH Sport/Edward Dekker

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]