Ga naar Content

Vader verdacht van moord op 14-jarige zoon en verduistering van twee miljoen euro

Martijn de B. (49) was vandaag niet aanwezig in de rechtszaal maar verbleef in het Pieter Baan Centrum waar hij wordt onderzocht. Tijdens de zitting in Alkmaar werd wel besloten dat de verdachte zal worden berecht voor moord, poging tot moord, brandstichting en het verduisteren van twee miljoen euro.

Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

In Assendelft breekt op 2 november brand uit in de Zomerzon. Enkele dagen later overlijdt de 14-jarige zoon van het gezin dat daar woonde. De vader, Martijn de B., wordt vrij snel opgepakt als verdachte en wordt nu onder andere verdacht van moord op zijn zoon.

Nathalie Linotte staat de vrouw en twee andere kinderen van de verdachte bij in deze zaak. Zij laat weten dat alle drie de nabestaanden gebruik willen maken van hun spreekrecht om te laten weten wat de brand en de dood van hun broertje en zoon voor ze betekent. "Ze proberen hun leven op te pakken maar het is zwaar", zegt ze tegen NH Nieuws.

Vandaag bleek dat de moeder van het gezin misschien niet alleen als slachtoffer voor de rechter staat. Martijn de B. wordt namelijk ook verdacht van het verduisteren van 2 miljoen euro. Zijn vrouw wordt verdachte van witwassen van dat geld in een periode van zeven jaar,  zo meldt advocaat Bouwman die Martijn de B. bijstaat. "Je moet dan denken aan geld wat bijvoorbeeld is uitgegeven tijdens etentjes", Zegt hij.

De 49-jarige verdachte wordt nu onderzocht in de pyschiatriche observatiekliniek het Pieter Baan Centrum. Het rapport over hem moet in juni klaar zijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]