Ga naar Content

Vader die huis met zijn gezin in brand stak voor de rechter

Vandaag is de tweede pro forma-zitting in de zaak van Martijn den B. (49) die wordt verdacht van de moord op zijn eigen 14-jarige zoon. Volgens justitie heeft de vader op 2 november het huis in Assendelft met daarin zijn gezin in brand gestoken. De vader staat terecht voor poging tot moord op twee andere zoons en zijn partner en ook brandstichting met levensgevaar voor omwonenden.

Archieffoto: Onderzoek naar de woningbrand in Assendelft - Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

De brand ontstond op 2 november 's morgens vroeg in een woning aan de Zomerzon in Assendelft. De 14-jarige zoon Vigo overleed vier dagen na de brand aan zijn verwondingen. De twee andere twee zoons van 16 en 19 raakten gewond, de vader en moeder van het gezin waren ook in de woning aanwezig.

De rechter heeft tijdens de eerste pro forma-zitting besloten dat hij naar het Pieter Baan Centrum gaat voor onderzoek. De verdachte was niet aanwezig tijdens de eerste zitting in Alkmaar. De moeder, één zoon en andere familieleden waren er wel. Volgens de officier van justitie ging het om een grote brand die met een grote hoeveelheid benzine was aangestoken in de hal van de woning. Door de grote brand die volgde werd een vluchtweg ontnomen. Ook was er volgens de officier van justitie gevaar voor de omwonenden. 

Spreekrecht

Vandaag is de tweede pro forma-zitting. De advocate van de getroffen familieleden zegt dat er nog schadeclaims worden ingediend. Het is nog niet zeker of de moeder en kinderen gebruikmaken van het spreekrecht.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]