Ga naar Content

Ajax Vrouwen lijdt dure nederlaag in strijd om titel

In de wedstrijd tegen FC Twente stond veel op het spel voor de Ajax Vrouwen. De Amsterdammers moesten winnen om een goede kans op het kampioenschap te maken, maar verloren met 1-2 op De Toekomst.

Foto: Orange Pictures / Patrick Goosen

FC Twente, de koploper in de competitie, stond voorafgaand aan de wedstrijd slechts een punt voor op Ajax Vrouwen, dat bij winst alleen PSV voor zich moest dulden. Fenna Kalma en Anna-Lena Stolze schoten FC Twente binnen 32 minuten al op een 0-2 voorsprong. Eshly Bakker maakte twee minuten later wel de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwamen de Amsterdammers niet.

Linda Bakker moest na tien minuten geblesseerd het veld verlaten. Ajax Vrouwen blijft na de nederlaag steken op 19 punten en heeft nu 4 punten minder dan FC Twente en 3 minder dan PSV.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]