Ga naar Content

Hockeyers Bloemendaal naar finale landstitel ten koste van Den Bosch

De hockeymannen van Bloemendaal hebben zaterdagmiddag ten koste van Den Bosch de finale bereikt van het landskampioenschap. Na de 1-5 overwinning van afgelopen donderdag werd ook op 't Kopje gewonnen: 3-0. 

Blijdschap bij Bloemendaal na de 1-0 van Jasper Brinkman - Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Net zoals afgelopen donderdag kwam Den Bosch het sterkste uit de startblokken. Bloemendaal-doelman Maurits Visser hield echter in de beginfase zijn doel een aantal keer knap schoon. Na het stormachtige begin van Den Bosch nam Bloemendaal in het tweede kwart het initiatief over en wist de thuisploeg na een half uur de score te openen. 

Overtuigende zege

Stafcornerspecialist Jasper Brinkman schoot de eerste de beste strafcorner voor Bloemendaal gelijk raak: 1-0. In de tweede helft liep de ploeg van trainer Rick Mathijssen dankzij een doelpunt van Yannick van der Drift en opnieuw een rake strafcorner van Jasper Brinkman uit naar een overtuigende 3-0 zege.

Door de overwinning mag regerend landskampioen Bloemendaal opnieuw uitkomen in de finale voor de nationale titel. Op donderdag 13 en zaterdag 15 mei is het Utrechtse Kampong dan de tegenstander. Mochten beide ploegen ieder één wedstrijd winnen, dan volgt zondag 16 mei een beslissingsduel.

Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]