Amsterdam

NL
V

Explosie bij 'Ajax-café' in Amsterdam West

8 mei 2021, 07.22 uur · Aangepast 8 mei 2021, 16.30 uur · Door AT5 & NH Nieuws

Bij een café aan de Balboastraat in Amsterdam-West is vrijdagavond een explosie geweest. De ontploffing zou mogelijk komen door een vuurwerkbom. Dit gebeurde rond 23.45 uur. 

Het zou gaan om een café waar normaliter veel Ajax-supporters komen. Eerder deze week waren er explosies in Rotterdam op plekken waar Feyenoord-supporters vaak komen. Een 21-jarige Amsterdammer werd hiervoor aangehouden. Of de explosie op de Balboastraat hiermee te maken heeft, is nog onduidelijk. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze rekening houden met wat er in Rotterdam is gebeurd: "Het is nu te vroeg om te concluderen, maar we nemen het mee in ons onderzoek. We gaan alles goed in de gaten houden, maar we willen ook niet te ver op de zaken vooruit lopen." Zondag speelt Ajax tegen Feyenoord in de Kuip in Rotterdam. 

Geschrokken

De eigenaar van het café zegt geschrokken te zijn. “Ik schrok er wel van, maar bang ben ik niet. Ik weet dat het niet op mij gericht is,” vertelt ze. “Het heeft gewoon met dat Ajax-gedoe te maken.”

De vuurwerkbom heeft schade aan de ramen van het café veroorzaakt, maar er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft de omgeving urenlang afgezet voor sporenonderzoek. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]