Ga naar Content

Telstar-trainer Jonker: "Deze nederlaag schiet in het verkeerde keelgat"

Telstar-trainer Andries Jonker was behoorlijk gefrustreerd na de kansloze 4-1 nederlaag van zijn ploeg tegen FC Den Bosch. Volgens de 58-jarige oefenmeester van de Witte Leeuwen was dit een van de slechtste wedstrijden onder zijn bewind. "Dit was Telstar onwaardig", aldus Jonker. 

Andries Jonker: "Wie over 10 minuten niet bij de bus is moet lopend naar huis." - NH Sport / Frank van der Meijden

"Ik ben erg teleurgesteld. Vorig jaar verloren we na een hele slechte wedstrijd met 3-0 van Eindhoven. Zo slecht was sindsdien niet meer gebeurd, tot vanavond", zei Jonker na afloop voor de camera van NH Sport. "Ook in wedstrijd 37 moeten we Telstar-waardig voetbal spelen en dat hebben we niet gedaan."

Tandenloos

Volgens Jonker was er sprake van een optisch bedrog. "Er is een verschil tussen balbezit hebben en bij de goal komen. We waren tandeloos in de aanval en dan bijt je niet. Optisch ben je misschien beter, maar we lopen zo simpel in het mes. Dan houdt het ook gewoon op", vervolgt Jonker. "Deze wedstrijd schoot bij mij in het verkeerde keelgat. Wie over tien minuten niet bij de bus is kan daarom ook lopend naar huis." De Telstar-trainer voegde daad bij woord want na afloop kon er geen speler meer voor de camera verschijnen. 

Aanstaande woensdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor Telstar. In Velsen-Zuid komt Jong Ajax op bezoek. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]