Effectief FC Den Bosch geeft Telstar het nakijken

Telstar heeft een pijnlijke nederlaag bij FC Den Bosch geleden. Door geklungel achterin keken de Velsenaren voor rust al tegen een achterstand aan, die opliep tot 4-1 tegen de nummer negentien van de eerste divisie.

Het duel in De Vliert kwam stroef op gang. Telstar was aan de bal de bovenliggende partij, maar tot kansen kwam het echter niet. Walet Cagro was dichtbij met een vrije trap na twintig minuten, maar doelman Wouter van der Steen keerde de bal.

Vijf beslissende minuten

Na 22 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Doelman Trevor Doornbusch, die vorige week tegen Jong PSV (2-2) zijn debuut maakte, zag er niet lekker uit bij een vrije trap vanaf de zijkant en Junior van de Velden kopte de bal binnen. Vijf minuten later profiteerde Sebastiaan van Bakel ook van geklunger achterin bij De Witte Leeuwen. Het duel leek ontbrand te zijn na de treffers, maar verder dan een vrije trap van Cagro kwamen de bezoekers niet.

De Velsenaren kwamen slecht uit de kleedkamer in Den Bosch. Al na zes minuten lag de bal er alweer in voor de thuisploeg. Jizz Hornkamp tekende voor zijn negentiende treffer van het seizoen en zette Den Bosch op 3-0. Basisdebutant van Bakel vergrotte na 70 de minuten de voorsprong voor de Bosschenaren en maakte de vierde treffer voor de ploeg van trainer Jack de Gier. Ilias Bronkhorst deed een kwartier voor tijd nog wel wat terug voor Telstar: 4-1.

Linkerrijtje

Telstar was al uitgespeeld dit seizoen, maar de kansen op het linkerrijtje lijken na de nederlaag in Den Bosch een heel lastig verhaal te worden. Met TOP Oss, Helmond Sport en MVV moeten de Velsenaren drie ploegen voor zich dulden in de strijd om een plekje bij de beste tien ploegen.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen, Deijl, Van der Velden, Felida, Postema, Sturing, Ahannach, Van Hedel; Kuijpers, Hornkamp, Van der Heijden

Opstelling Telstar: Doornbusch; El Yaakoubi, Korpershoek, Fernandes, Cagro; Van Doorm, Najah, Overtoom; Van Velzen, Eindhoven, Plet