Ga naar Content

Marijn de Haas (30) speelde in de jeugd van Ajax en staat nu met plezier op de markt

Als 13-jarig jongetje werd Marijn de Haas via een schooltoernooi gescout door Ajax. Hij doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers en speelde samen met jongens als Joël Veltman, Marco Bizot en Ricardo van Rhijn. Maar waar zij doorbraken in het betaalde voetbal, kreeg De Haas op zijn achttiende te horen dat hij niet langer bij Ajax mocht blijven. 

Marijn de Haas speelde in de jeugd van Ajax en staat nu met plezier op de markt - NH Nieuws

 "Mijn verwachtingen waren misschien wel te hoog. Ik dacht dat ik bijna wel naar elke club zou kunnen", blikt de inmiddels 30-jarige Zaandammer terug op het moment dat hij hoorde dat hij niet goed genoeg was om door te stromen bij Ajax. "Ik ben uiteindelijk naar FC Volendam gegaan. Dat was voor mij de beste keuze. Maar die keuze viel niet zo heel goed uit", lacht hij er nu zelf over. 

Hij wist niet door te breken bij FC Volendam en koos voor een buitenlands avontuur in de derde divisie Spanje. Maar ook dat kwam al snel ten einde wegens een taalbarrière met de Spaanse coach. Hij besloot terug te keren naar Nederland en voor een maatschappelijke carrière te gaan.

Inmiddels staat hij al vijf jaar met brood en banket op weekmarkten. "Voor mijn gevoel ben ik wel een ander mens geworden. Als voetballer heb je wel een beetje een tunnelvisie en nu heb ik mezelf als persoon meer ontwikkeld." 

Lange dagen 

Het leven van de geboren Amsterdammer ziet er dan ook een stuk anders uit dan dat hij zich als jeugdspeler van Ajax had voorgesteld. "Ik sta vier uur 's nachts op en zes uur 's avonds ben ik weer thuis", lacht De Haas achter zijn kraam in Anna Paulowna. "Dat is zeker een flinke dag, maar zie je het aan m'n ogen of niet? Heb ik een beetje wallen onder mijn ogen?" 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]