Ga naar Content

AZ-speler Fredrik Midtsjø baalt van seizoensstart

Fredrik Midtsjø heeft een fijn weekend achter de rug. De AZ-middenvelder maakt met zijn ploeg nog volop kans op de tweede plek, nadat er van RKC werd gewonnen en naaste concurrent PSV punten liet liggen tegen Heerenveen.

Fredrik Midtsjø over strijd om tweede plek - NH Nieuws

"Ja, veel andere resultaten waren in ons voordeel", zegt Fredrik Midtsjø over het afgelopen eredivisie weekend. "Het was dus inderdaad extra belangrijk om zelf te winnen en druk uit te oefenen op PSV in de strijd om de tweede plaats. We willen altijd verzorgd voetbal spelen maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om het binnenhalen van de drie punten."

Ondanks de slechte start van de Alkmaarders kijkt de middenvelder met een redelijk goed gevoel terug op zijn eigen prestaties. "Ik en ook het team hadden dichter bij Ajax willen staan. Maar dat hebben we in de eerste wedstrijden van het seizoen verprutst. Dat is het belangrijkste als ik later ga terugdenken aan dit seizoen. Maar voor mezelf is het een goed seizoen geweest."

"We zitten in de top drie en we jagen nog op de tweede plek dus ik ben tevreden"

AZ-speler Fredrik Midtsjø

De Noor speelt inmiddels al redelijk lang in Alkmaar, en ziet een constante lijn in zijn eigen inbreng op het veld. "Ik heb het gevoel dat ik een stabiel niveau haal sinds ik hier ben. Vorig seizoen hebben zowel ik als het team het hoogste niveau gehaald. Maar ook dit seizoen is het goed. We zitten in de top drie en we jagen nog op de tweede plek dus ik ben tevreden."

Met nog drie wedstrijden te gaan is de eredivisie bijna afgelopen, en Midtsjø kijkt uit naar de periode daarna. "Het is fijn om terug naar Noorwegen te gaan en mijn vrienden en familie te zien. Maar het is nog wel aan ons om de laatste wedstrijden alles te geven en presteren. En aan het eind komt er altijd vakantie. Ik focus me op de laatste drie wedstrijden en dan zijn we klaar."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]