Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Jongen (9) bestolen van step na bedreiging met mes door leeftijdsgenoten

6 mei 2021, 14.29 uur · Aangepast 6 mei 2021, 15.57 uur · Door Carina Gutker

Een 9-jarige jongen moest gisteravond rond 20.30 uur op de Marsdiepstraat in Den Helder zijn zwarte step afstaan aan drie leeftijdsgenoten nadat zij hem bedreigden met een mes. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie, die op zoek is naar de jonge daders.

Adobe Stock / Google Streetview

De negenjarige was aan het spelen, toen hij op de Eendrachtstraat werd aangesproken door het drietal. De jongens van 10 tot 14 jaar waren uit op de step van de jonge jongen.

Ze dreigden hem te mishandelen als hij zijn step niet zou afgeven. Toen het mes vervolgens tevoorschijn kwam, heeft hij kunnen wegrennen. Daarbij moest hij zijn step wel achterlaten.

Geschrokken

Het slachtoffertje is erg geschrokken en vindt het nog spannend om naar buiten te gaan. "Het gaat niet eens zozeer om de step, we halen zo een nieuwe, maar dat hij bedreigd is dat is niet normaal", zegt een familielid.

Van de drie zaten er twee op een fiets en één op een elektrische step toen ze de jongen bedreigden. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en roept getuigen op zich te melden. Ook hoopt ze dat mensen videobeelden hebben uit die buurt.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]