Ga naar Content

FC Volendam mist drie middenvelders in aanloop naar Jong PSV

FC Volendam moet het in aanloop naar het uitduel tegen Jong PSV zonder middenvelders Franco Antonucci, Alex Plat en Samir Ben Sallam doen. Antonucci en Plat waren er vorige week in de uitwedstrijd tegen MVV al niet bij wegens ziekte en deze week kwam daar met Ben Sallam nog een ziektegeval bij. Of het om corona infecties gaat kan FC Volendam niet bevestigen. 

Foto: NH Sport/Tijmen Koelemeijer

Het is dus net als vorige week weer puzzelen op het middenveld voor trainer Wim Jonk. En met het oog op de play-offs, die volgende week zaterdag van start gaat, hopen ze in Volendam snel weer over het drietal te kunnen beschikken. "Het gaat iedere dag wel een stukje beter dus wat dat betreft ben ik hoopvol. Laten we hopen dat het zo doorzet", aldus Jonk. 

Calvin Twigt is ten opzichte van vorige week weer terug van een schorsing. De 18-jarige middenvelder lijkt morgenavond dan ook de logische vervanger voor Samir Ben Sallam. 

Trainer Wim Jonk over absentie Alex Plat, Antonucci en Ben Sallam - NH Nieuws

Slechts één punt

FC Volendam heeft aan één punt genoeg om een ticket voor play-offs veilig te stellen. Maar opvallende statistiek is dat de Volendammers in de laatste zeven ontmoetingen op de Herdgang (trainingscomplex van PSV) slechts één punt pakte. Jonk: "Je weet dat het altijd lastig is daar. Je weet niet wat je kan verwachten qua namen. Maar ik ga gewoon van onze eigen spel uit."

Viral

Wim Jonk ging deze week viral via Twitter met zijn felicitatie aan Inter Milan voor het kampioenschap. De video is volgens de perschef van de Volendammers ruim driehonderdduizend keer bekeken op Twitter. Een record voor de club. 

Tekst loopt door onder video

Jonk ziet felicitatie Inter Milan niet als charmeoffensief - NH Nieuws

De video is echter niet bedoeld als charmeoffensief om Inter-huurling Samuel Mulattieri langer in Volendam te houden. "Dat zat helemaal niet in mijn systeem", aldus Jonk over de video.

Mulattieri is dit seizoen clubtopscorer met achttien goals, maar de kans is klein dat hij volgend seizoen ook nog in het oranje is te bewonderen. "Ik denk dat de kans vrij klein is als je er heel nuchter naar kijkt", licht Jonk toe. "Hij is eigendom van Inter dus dat hangt van hun plannen af. Daar gaan we binnenkort over zitten."

De wedstrijd Jong PSV - FC Volendam begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio en via onze sociale kanalen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]