Ga naar Content

Hockeyers Bloemendaal halen uit in eerste play-offduel

Ondanks een 1-0 achterstand heeft Bloemendaal vanavond ruim gewonnen van Den Bosch. In Noord-Brabant werd het 5-1 voor de Noord-Hollanders in het eerste duel van de play-offs. Zaterdag volgt de tweede wedstrijd op 't Kopje.

Spelers van Bloemendaal na de 1-1 van Thierry Brinkman - Foto: Orange Pictures / Hans van der Valk

Arjen Lodewijks zette Den Bosch in het tweede kwart op voorsprong. Hij scoorde uit een strafcorner. Bloemendaal, de nummer één in de reguliere competitie, stelde daarna orde op zaken.

Thierry Brinkman zorgde voor de gelijkmaker, waarna Florian Fuchs, Roel Bovendeert en Yannick van der Drift er 1-4 van maakten. Zij maakten allemaal een velddoelpunt. Het slotakkoord was van Tim Swaen. Hij benutte vlak voor tijd een strafcorner.

Als Bloemendaal zaterdag thuis ook wint, is het zeker van de finale om het landskampioenschap. Bij een nederlaag volgt zondag een beslissingswedstrijd. In de andere halve finale strijden Rotterdam en Kampong tegen elkaar.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]