Ga naar Content

Schrikken voor Holland Acht: roeiboot zinkt na harde wind en hoge golven

Op trainingskamp in Oostenrijk is de roeiboot van de Holland Acht gezonken. Na een snelle reddingsactie is de boot gered en is er niemand gewond geraakt.

Holland Acht in training - Foto: NH Nieuws
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"De wind stak plotseling op en de golven werden hoog. Daardoor liep de boot vol en die zonk vervolgens. Er waren mensen in de buurt aan het werk in motorboten en die hebben ons in veiligheid gebracht", zegt Amsterdammer Robert Lücken via NLroei.

"De wind stak plotseling op en de golven werden hoog. De boot liep vol en die zonk vervolgens"

aanvoerder robert lücken

"Door het adequate optreden van de staf is iedereen gezond en wel, maar het water was wel enorm koud." Coach Mark Emke laat weten dat er geen schade is aan de boot.

Naast Lücken behoren ook Noord-Hollanders Bjorn van den Ende, Mechiel Versluis, Maarten Hurkmans, Ruben Knab, Simon van Dorp, Bram Schwarz en Aranka Kops (stuurvrouw) tot de Holland Acht.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]