Noordkop & Texel

NL
V

Rondrit met oude legervoertuigen hoogtepunt tijdens Bevrijdingsdag

5 mei 2021, 15.15 uur · Aangepast 5 mei 2021, 15.55 uur · Door Matthijs Gemmink

Door alle beperkingen valt er ten opzichte van andere jaren maar weinig te beleven deze Bevrijdingsdag. Op Texel ging de rondrit met oude legervoertuigen wel gewoon door. Niet op volle sterkte, door het slechte weer en technische mankementen was de stoet half zo groot als normaal. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Rondrit met oude legervoertuigen op Bevrijdingsdag doorbreekt de stilte - NH Nieuws

"Het gaat goed, maar we zijn wel een beetje snel", vertelt Hans Bergamin van Comité 4 en 5 mei. De stoet vertrok vanmorgen bij bunker Texla bij Den Burg om via De Waal en Oudeschild even te pauzeren in Den Hoorn. "Het schema klopt niet meer. Normaal zijn we met zo'n veertien legervoertuigen, nu met zes, dat gaat een stuk sneller."

Voor Sanne Sieprath uit Den Burg is het een dag met dubbele gevoelens. Zij rijdt zelf op een oude DAF. "Deze heb ik drie jaar. We hadden nog een grotere versie, die was van mijn man maar hij is helaas overleden. Anders had hij ook meegereden, dus het is voor mij wel even een dingetje."

Mooi

Ook op Texel valt er verder weinig te doen rond Bevrijdingsdag. "Dit is het enige wat doorgaat op een paar wandelingen na. Dus toch mooi", zegt Bergamin. Ook Sieprath kan van de rit genieten: "Het blijft fantastisch om hierin te rijden. Ze rijdt gewoon super. Het is echt leuk."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]