Alkmaar

NL
V

OM: geen nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar drugsmoord Bergen aan Zee

5 mei 2021, 13.21 uur · Aangepast 5 mei 2021, 19.13 uur · Door Maaike Polder

In het onderzoek naar de schietpartij in Bergen aan Zee februari van dit jaar zijn geen verdachten aangehouden. Eerder meldden we dat een Nederlandse man (25) en een man (25) uit Macedonië zouden zijn aangehouden, maar het openbaar ministerie ontkent dit. 

NH Nieuws/ Maaike Polder

Crimesite meldde de aanhoudingen eerder vandaag, op basis van Spaanse media. Volgens een woordvoerder van het OM gaat het in die artikelen over aanhoudingen van vorige maand.

Toen werden een man uit Den Haag en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats (mogelijk dus uit Macedonië, blijkt nu) door de Spaanse politie gearresteerd in Malagá. In Rijswijk werd rond die tijd een Hagenees aangehouden. Allen worden ze verdacht van betrokkenheid bij de moord op 16 februari. 

Toen werd midden op de dag op de parkeerplaats bij de strandopgang in Bergen aan Zee een 45-jarige Colombiaan neergeschoten. Hij is door twee mensen in een auto gelegd en naar het centrum van Bergen gereden, waar hij onder het oog van tientallen Bergenaren overleed. De Spaanse politie sprak eerder al van een afrekening in het drugscircuit

Er zitten in totaal negen mensen vast: twee Nederlanders uit Den Haag, zes Colombianen, één Macedoniër. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]