Ga naar Content

Studio van 27m2 verkocht voor dik twee ton: "Het is net een hoog fietsenhok"

"Een moderne studio", zo promoot Funda de bedrijfsruimte die nog bij de notaris moet worden omgezet tot woning. Erik Rezelman, AT5's dure-huizen-expert en financieel journalist bij RTL Z, vindt het net een "hoog fietsenhok". 

Foto:

Het appartement ligt in de Houthavens aan de Haparandaweg 708 B en staat te koop voor een bedrag van 215.000 euro. "Ik zou het niet doen. Je hebt geen buitenlicht als je hier een gordijn ophangt, je betaalt 1100 euro erfpacht en het is nog steeds een bedrijfsgebouw", aldus Erik Rezelman financieel expert van RTL Z.

Het hok was voorheen in gebruik als bedrijfsruimte en het moet nog worden omgezet naar naar officiële woning. Die aanvraag is geaccepteerd, alleen moet dit nog worden goedgekeurd bij de notaris. 

Foto:

Amsterdammers kijken echter niet meer op van dit soort bedragen, en schatten de studio zelfs duurder in. "Ik denk 3,5 ton?." Een andere voorbijganger verwacht een nog hoger bod "Ik gok op zo'n 4,5 ton?"
Maar misschien zitten de voorbijgangers er niet ver vandaan.

Volgens makelaar Willem Schilder van SEM makelaars is het pand inmiddels verkocht voor een bedrag boven de vraagprijs. "Het verbaast mij af en toe ook wel wat er geboden wordt: niet alleen op deze kleine studio, maar ook op andere woningen.".

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]