Alkmaar

NL
V

Vrachtwagen kantelt en valt op rotonde in Heerhugowaard, twee gewonden

5 mei 2021, 11.20 uur · Aangepast 5 mei 2021, 14.32 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Een vrachtwagen is vanmorgen rond 8.30 uur op de Oosttangent richting de Krusemanlaan gekanteld en op de rotonde terechtgekomen. Daarbij kwam een lading zand op de weg en het naastliggende fietspad terecht. De twee inzittenden zijn bij het ongeluk gewond geraakt.

Foto's: Inter Visual Studio / Hans Vrenegoor

Tijdens het rijden is de lading zand mogelijk gaan verschuiven, waardoor de vrachtwagen uit evenwicht raakte en kantelde. 

De brandweer, politie en ambulance kwamen op het ongeluk af. De twee slachtoffers zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. Eén persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. 

De verkeersongevallenanalyse van de politie gaat onderzoek verrichten. De vrachtwagen moet worden weggetakeld door de gemeente, daarom is de rotonde voorlopig nog afgesloten. Er zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer om te leiden.

"Vanaf de Westfrisiaweg kan je niet naar de Krusemanlaan, maar vanaf de Oosttangent kan je wel richting de Westfrisiaweg", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De Middenweg is ter hoogte van de Berckheidelaan afgezet. "Het zand is inmiddels opgeruimd. Er is hulp onderweg om de vrachtwagen te bergen." Naar verwachting zal de weg in de loop van de middag weer vrij zijn.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]