Ga naar Content

Tweelingbroers Timber spelen komend seizoen tegen elkaar in de eredivisie

Ajax raakt Quinten Timber transfervrij kwijt aan FC Utrecht. De tweelingbroer van Jurriën Timber tekent voor drie seizoenen in Domstad. 

Quinten Timber in actie tegen NEC - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Timber speelt sinds 2014 in de jeugd van Ajax. De 19-jarige middenvelder debuteerde in oktober 2018 voor Jong Ajax. Zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte Timber toevallig tegen Jong FC Utrecht.

"Ik ben naar mezelf gaan kijken en heb overwogen welke stap ik wil gaan maken", zegt Timber op FCUtrecht.nl. "Sportief gezien wil ik een mooie stap maken. FC Utrecht is een fantastische club, met fantastische fans. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren."

"Van kleins af aan kom ik hier al om wedstrijden te kijken met de buren"

Voetballer quinten timber

Timber is geboren in Utrecht en groeide er op. "Ik hou van deze stad en van deze club. Ik heb er veel zin in. Van kleins af aan kom ik hier al om wedstrijden te kijken met de buren. Nu mag ik hier voetballen: dat is prachtig."

Jurriën Timber is sinds dit seizoen een vaste waarde in het eerste van Ajax. Hij maakte zondag zijn eerste goal voor de Amsterdammers in de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]