Ga naar Content

Storing Coenbrug opgelost, maar brug kan nog niet open voor scheepvaart

De weg bij de Coenbrug op de A8 is weer open voor het wegverkeer. Sinds gistermiddag waren er problemen bij de brug. De brug is vastgezet door Rijkswaterstaat. Hierdoor kan deze niet worden geopend voor de scheepvaart.

De Coenbrug - Foto: David Sluis

Vannacht is de brug geïnspecteerd, maar vanochtend was er nog een probleem met de slagbomen. De ANWB meldde dat het 'wachten was tot een brugwachter de slagbomen omhoog kan doen'. Maar ook de brugwachter kon de slagbomen niet openen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Rond 10.00 uur heeft Rijkswaterstaat de storing aan de slagbomen verholpen. Hierdoor kunnen automobilisten weer over de brug richting Amsterdam rijden. Hoewel het verkeer weer over de weg kan rijden, zijn de problemen aan de Coenbrug nog niet opgelost. "We hebben de brug vastgezet", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen NH Nieuws. "Dit betekent dat de brug niet open kan voor de scheepvaart."

Rijkswaterstaat kan nog niet inschatten wanneer de brug weer kan worden geopend voor de scheepvaart. De woordvoerder zegt wel dat het lang kan gaan duren. "Dit is een probleem voor de langere termijn."

Gistermiddag rond 13.30 uur ontstonden de problemen aan de Coenbrug. Volgens omstanders die op de A8 stonden, viel één van de brugkleppen met een harde klap naar beneden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]