Alkmaar

NL
V

Je vrijheid vier je dit jaar op het terras of online met maximaal twee vrienden

5 mei 2021, 08.00 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Alles is wéér afgelast; voor het tweede jaar op rij zijn er geen Bevrijdingsfeesten te bezoeken in de regio Alkmaar. Wel kan je op veel terrassen terecht voor een biertje. Of bekijk thuis (met maximaal twee vrienden) de online editie van het Bevrijdingsfestival Alkmaar.

Archieffoto / Sjef Kenniphaas

Bevrijdingsdag in Alkmaar was een drukbezocht gratis evenement in Cultuurpark de Hout, maar ook dit jaar kan de vrijheid door de maatregelen niet samen worden gevierd.

De online editie is vanaf 12.00 uur te bekijken via het kanaal van mediapartner Streekstad Centraal. "Het is een feestelijk programma dat aandacht geeft aan het thema waar het om gaat: Vrijheid in Alkmaar. Toen en nu", verklaart de organisatie.

Onder meer burgemeester Emile Roemer, stadsdichter Joris Brussel, beiaardier Christiaan Winter en zangeres Yori Swart leveren een bijdrage aan het programma.

Tekst gaat verder onder video.

Ook in Heerhugowaard gaat het Bevrijdingspopfestival op het Stadsplein niet door. Wel hoopt de organisatie van Stichting Sociaal Cultureel 072 op 12 september een groot 'corona bevrijdingsfestival' te kunnen organiseren, met optredens van talenten uit de fusiegemeente Dijk en Waard en bekende artiesten.

In Heerhugowaard hebben meerdere ondernemers aangegeven voorlopig dicht te blijven, ook op Bevrijdingsdag, maar onder meer in Alkmaar en Bergen kunnen terrasliefhebbers weer terecht bij de meeste horecagelegenheden.

In Bergen rijden oude legersjeeps weer af en aan vanuit het centrum de dorpen door. Drie restaurants laten, net als vorig jaar, speciale Bevrijdingsmaaltijden thuisbezorgen.

Bekijk de video van vorig jaar hieronder:

Bevrijdingsdiner voor Bergense ouderen 2020 - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

De gemeentehuizen in de regio zijn vandaag gesloten. Ook de meeste afvalbrengstations zijn dicht, behalve die van Bergen en Egmond aan Zee.

Lange rijen

De gemeente Bergen verwacht daar zelfs grote drukte, dus houd rekening met langere wachttijden of breng het grofvuil langs op een andere dag.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]