Ga naar Content

Basketballers Den Helder met volle ziekenboeg de play-offs in

Met een volle ziekenboeg spelen de basketballers van Den Helder zaterdag in de kwartfinales om het landskampioenschap tegen Donar. "Het is zoals het is", aldus een zuchtende coach Peter van Noord. 

Donar - Den Helder Suns - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Yarick Brussen is zeker niet van de partij. Zijn seizoen lijkt voorbij nadat zijn schouder uit de kom is gegaan. Aanvoerder Boyd van der Vuurst de Vries heeft ook een schouderblessure. Hij is net zoals Stan van den Elzen een vraagteken voor de wedstrijd van zaterdag. Lichtpuntje is dat Tom Koopmans wel weer fit is. 

David tegen Goliath 

Den Helder is in de best-of-two de absolute underdog tegen de ploeg uit Groningen. "Het is een David tegen Goliath-duel. Wij zullen dus slim moeten zijn", aldus Van Noord.

"Het is een David tegen Goliath-duel. Wij zullen dus slim moeten zijn"

den helder suns-coach peter van noord

Den Helder begint zaterdag met een thuisduel in Sporthal Sportlaan. Dat duel begint om 19.30 uur in Den Helder. Dinsdag staat de tweede wedstrijd gepland in Groningen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]