Ga naar Content

Driehoek over feestende supporters: "Tonen van schaal spontane actie van Ajax"

De driehoek (gemeente, politie en justitie) heeft er bewust voor gekozen om vanmiddag niet te handhaven op het overtreden van de coronaregels bij het Arenadek. 

Foto:

Het werd daar mede zo druk omdat de spelers van Ajax de schaal aan de duizenden supporters lieten zien. "Het tonen van de schaal was een spontane actie van Ajax", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Laten gebeuren

Agenten bleven op dat moment op afstand. "De driehoek heeft het even aangekeken en laten gebeuren", zegt de woordvoerder. "Inmiddels hebben we Ajax verzocht de actie op het dek te beëindigen."

Vanwege de kampioenswedstrijd waren er veel busjes van de Mobiele Eenheid in de stad aanwezig. Op het Leidseplein gold een noodverordening, waardoor er gefouilleerd mocht worden en er geen alcohol gedronken mocht worden.

Oproep

Op de Johan Cruijff Boulevard gold zo'n noodverordening niet. De gemeente liet vanochtend wel weten dat de politie "extra alert" was op andere plekken dan het Leidseplein. Ook riep de gemeente rond 15.50 uur op om niet meer naar de Johan Cruijff Boulevard te komen.

De spelers zijn inmiddels naar binnen gegaan. Ongeveer de helft van de aanwezige supporters is daarom vertrokken. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]