Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Opgeluchte Wijndal en Jansen kunnen lachen na moeizame zege op RKC

1 mei 2021, 23.21 uur · Aangepast 1 mei 2021, 23.51 uur · Door Tijmen Koelemeijer

Het ging alles behalve makkelijk vanavond bij AZ op bezoek bij RKC Waalwijk. De Alkmaarders wonnen met 3-1 na een moeizame start. "Maar je moet in deze fase van de competitie blijven winnen en dat hebben we gedaan."

AZ-aanvoerder Owen Wijndal: "Gelukkig maken we snel de 1-1" - NH Nieuws

In de eerste helft kwam het team van trainer Pascal Jansen 1-0 achter door AZ-huurling Thijs Oosting. Hij lobte de bal behendig over keeper Marco Bizot. "Ik weet wel dat Thijs als hij 1-op-1 komt best vaak lobt. Dat is wel echt een kwaliteit van hem", lacht Owen Wijndal na afloop voor de camera.

Quote

"Anders weet ik niet of Thijs Oosting na de zomer nog bij ons terug had gekomen"

AZ-trainer Pascal Jansen

Tekst loopt verder onder de video

Pascal Jansen gunt Thijs Oosting zijn doelpunt tegen AZ - NH Nieuws

Ook trainer Pascal Jansen kan na de wedstrijd lachen om het doelpunt van Oosting. "Ik gun het hem. Zeker nu wij de drie punten ook gewoon meenemen. Anders weet ik niet of hij na de zomer nog bij ons terug had gekomen", aldus een opgeluchte Jansen. 

Toch heeft geen fantastisch AZ gezien vanavond. Jansen: "Ik vond ons vandaag niet in goede doen. Maar aan de andere kant moet je in deze fase van de competitie blijven winnen en dat hebben we gedaan." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]