Ga naar Content

Estafetteploeg met Dobber en Van Diepen plaatst zich voor Olympische Spelen

Door zich te plaatsen voor de WK-finale heeft de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter zich geplaatst voor Tokio. Noord-Hollanders Jochem Dobber en Tony van Diepen maken onderdeel uit van het team in het Poolse Chorzow. Nadine Visser en Jamile Samuel wisten zich op de 4x100 meter ook te plaatsen voor de Spelen.

Jochem Dobber en Tony van Diepen naar de Spelen op de 4x400 meter - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

Dobber was de eerste loper en zette meteen de toon. De atleet uit Santpoort-Zuid kwam als eerste door en gaf het stokje over aan Liemarvin Bonevacia. Via Ramsey Angela mocht Alkmaarder Tony van Diepen het afmaken. Nederland lag tweede bij het ingaan van de laatste ronde, maar Van Diepen stelde de winst veilig dankzij een sterk tweede gedeelte. De tijd was ook goed: 3.03,03.

Morgen finale

De finaleplaats is voldoende voor plaatsing voor de Olympische Spelen. Die finale staat morgenavond op het programma. Dan komt ook de vrouwenploeg opnieuw in actie. Dankzij een tweede plaats in hun halve finale wist de ploeg, met Lisanne de Witte uit Heiloo als derde loopster, zich vrij eenvoudig te kwalificeren voor de eindstrijd met een tijd van 3.28,40.

Meer plaatsing voor Tokio

Ook Nadine Visser en Jamile Samuel doen op de estafette mee aan de Olympische Spelen. Op de 4x100 meter wonnen zij hun halve finale in 43,28 samen met Dafne Schippers en Marije van Hunenstijn. Daarmee noteerden ze de snelste tijd van alle ploegen.

Tot slot verging het de Nederlandse ploeg ook goed op de 4x400 meter gemengd. Met Lieke Klaver uit Velsen en Van Diepen werd de halve finale gewonnen in 3.18,08. Samen met Femke Bol en Nout Wardenburg plaatsten zij zich daarmee voor de WK-finale én Tokio.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]