Ga naar Content

Voor eerst sinds maanden vanwege drukte weer eenrichtingsverkeer in Kalverstraat

De gemeente heeft vanmiddag eenrichtingsverkeer ingesteld in de Kalverstraat en Nieuwendijk, omdat het er te druk zou zijn. Het is voor het eerst sinds maanden dat de maatregel weer wordt genomen: de laatste keer was in december.

Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode: De Kalverstraat

Vandaag was het de eerste weekenddag dat er weer gewinkeld kon worden zonder afspraak. De coronamaatregel werd afgelopen woensdag afgeschaft, al gelden er wel voorwaarden voor winkels. Zo geldt er een maximaal aantal van een persoon per 25 vierkante meter. Dat leidde bij sommige winkels wel tot rijen op straat.

Vorig jaar, toen de winkels niet alleen op afspraak geopend waren, stelde de gemeente vanwege drukte regelmatig eenrichtingsverkeer in. Op de Kalverstraat en de Nieuwendijk wordt bij een grens van duizend bezoekers eenrichtingsverkeer ingesteld. Met sensoren op verschillende plekken in de straat worden de bezoekers geteld.

De gemeente riep vanmiddag ook op om niet meer naar de Kalverstraat te komen. 

Plein '40-'45

Niet alleen in de Kalverstraat en de Nieuwendijk was het druk, ook op Plein '40-'45 was veel winkelend publiek. Ook daar werden de bezeoekers in de namiddag door de gemeente opgeroepen om te vertrekken. "We zien je graag een andere keer terug!"

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]